Хамис Гадафи, поново мртав!

Најмлађи син Моамера Гадафија, Хамис рањен, а затим убијен у Бани Валиду, тврде нове либијске власти. Хамиса Гадафија су побуњеници већ неколико пута убијали. Његово тело, наводно, пребачено у Мисурату. Још нема фотографија.

02.17 - Други човек либијске владе, Мустафа Абушегур потврдио да је Хамис Гадафи рањен у Бани Валиду, као и да је преминуо на путу за Мисурату, где се његово тело налази. Још нема фотографије тела Гадафијевог најмлађег сина.

00.50 - Још нема доказа да је Хамис Гадафи убијен. Власти у Триполију, међутим, имају други проблем, јер сада више није извесно да ли је ухваћен Муса Ибрахим, Гадафијев портпарол. Ибрахим је поставио аудио поруку на Фејсбук, на којој демантује да је ухапшен. 

Либијски национални конгрес саопштио је да је најмлађи син Моамера Гадафија, Хамис, убијен током сукоба који су ове седмице потресали Бани Валид, једно од последњих озбиљних упоришта прогадафијевих снага у Либији. Тело Гадафиевог сина већ је пребачено у мртвачнцу у Мисурати.

У кратком саопштењу либијски власти наводи се да је Хамис Гадафи убијен у борбама у којима је, осим њега, страдало још 13 особа док је више од 120 рањено. Извори из тог града, међутим, тврде да је број жртава знатно већи, око 200. 

Одмах по објављивању смрти најмлађег Гадафијевог сина, почело је велико славље у Мисурати.

Хамис Гадафи је убијен тачно годину дана пошто је заробљен, а потом брутално убијен његов отац Муамер. Хамисово тело, као што је био случај и са његовим оцем, отпремљено је у Мисурату, одакле су дошле милиције које се током седмице опседале Бани Валид.

Нешто раније, власти у Триполију су саопштиле да је ухапшен некадашњи Гадафијев портпарол и министар спољних послова Муса ибрахим ухваћен, пошто је покушавао да побегне из Бани Валида.

Неколико сати касније, међутим, на Фејсбуку се појавио аудио снимак на којем Ибрахим демантује да је ухваћен. 

Два Гадафијева сина, Ханибал и Мухамед су побегли у Алжир, док је Саад у Нигеру. Сејф ал Ислам је у затвору.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(недеља, 21. окт 2012, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

Medicinar

Kako znate da je stvarno ubijen?Ja zivim u Libyi i niko od nas to pouzdano ne zna.U to ni domaci ne veruju.Pucnjave je sinoc bilo po gradu (Tripoliju) i okolini posle su slavili do neko doba noci ali to je nama nazalost normalno.Pojacane su kontrole pogotovo uvece,mi stranci uvece ne izlazimo a danju nikad ne znamo kad i gde ce zapucati tako da se krecemo na sopstveni rizik.Pozdrav iz Tripolija

(недеља, 21. окт 2012, 19:24) - anonymous [нерегистровани]

Marko

Ti si mi vojni heroj. Nauči prvo da napises libijska demokratija sa j, pa onda procenjuj na osnovu ponašanja tih ljudi u toku rata ko je heroj!

(недеља, 21. окт 2012, 18:52) - Marko [нерегистровани]

Libiska Demokratija

"Kakvu-Takvu" demokratiju su dobili u Libiji, bolja je od diktatora Gadafija koj je vladao 40 godina a nije bio ni car ni kralj a ni neki vojni heroj.

(недеља, 21. окт 2012, 13:00) - Voroncov [нерегистровани]

Jasno je da je Libija zemlja užasa

u kojoj ljudski život ne vredi ništa.

(недеља, 21. окт 2012, 12:56) - anonymous [нерегистровани]

tako ti je to

sad su srecniji i siromasniji.....

(недеља, 21. окт 2012, 10:53) - anonymous [нерегистровани]

одг: Право

Нови Светски поредак!

(недеља, 21. окт 2012, 09:01) - anonymous [нерегистровани]

lazi i obmane

naslusali smo se, prica ovih terorista. Da ima pravde pa da im Khamis smrsi konce!

(недеља, 21. окт 2012, 04:50) - anonymous [нерегистровани]

NazalostT!

Ova vest je sad istina! Ubijen je Kamish dok se borio sa narodom Libye u odbrani Bani Walida! Veliki dan zalosti! Hrabri heroj,veliko mu hvala! Nikako ne mogu da stupim sa prijateljem u kontakt jer su im internet veze jako lose,a mobilni izbacuje,ali prica se da se tamo izvrsava pokolj..

(недеља, 21. окт 2012, 02:59) - anonymous [нерегистровани]

Hamis

Ja sam jos pre nekoliko meseci izjavio da je covek ziv a onda su me svi demantovali.

(недеља, 21. окт 2012, 01:23) - anonymous [нерегистровани]

Право

А ко тим новим властима даје право да тако убијају људе?