Читај ми!

Додељени мандати новим посланицима

Будућим посланицима новог сазива Скупштине Србије РИК доделио мандате. Мандати додељени према редоследу кандидата на изборним листама.

Републичка изборна комисија доделила је мандате посланицима изабраним 6. маја, чиме су се се стекли услови за заказивање конститутивне седнице парламента, која мора да буде одржана до 9. јуна.

У Скупштини Србије, за укупно 250 посланичких места, мандате у новом сазиву добило је 11 изборних листа, од којих су пет мањинске. Мандати су додедељни по редоследу на изборним листама странака.

Са изборне листе "Покренимо Србију - Томислав Николић", од 73 посланичка места, мандате су, између осталих, добили Томислав Николић, Александар Вучић, Јоргованка Табаковић, Велимир Илић, Миланка Карић, Александар Вулин и Борислав Пелевић.

Са изборне листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић", која има 67 посланика, мандате су између осталих добили Драган Ђилас, Ружица Ђинђић, Расим Љајић, Миодраг Стојковић - генетичар из Лесковца, Вук Јеремић, Снежана Маловић, Ненад Чанак, Милица Делевић и Слободан Хомен.

Са изборне "СПС-ПУПС-Јединствена Србија", која је добила 44 посланика, мандати су, између осталих, поверени Ивици Дачићу, Јовану Кркобабићу, Жарку Обрадовићу и Петру Шкундрићу.

Са изборне листе Демократска странка Србије, која има 21 посланика, мандате су добили Војислав Коштуница, Драган Јочић, Слободан Самарџић и Алкесадар Поповић.

Са изборне листе "Преокрет", која има 19 посланика, мандате су добили Чедомир Јовановић, Жарко Кораћ, Ранка Савић, Захарије Трнавчевић, Александар Југовић и Миљенко Дерета.

Са изборне листе Уједињени региони Србије, која има 16 посланика, мандате су добили Млађан Динкић, Верољуб Стевановић, Маја Гојковић, Бошко Ничић и Владан Васић.

Савез Војвођанских Мађара има пет посланика, међу којима су Балинт Пастор и Елвира Ковач. Странка демократске акције Санџака, чији је лидер Сулејман Угљанин, има два посланика Ифета Радончића и Бајру Гегића.

Са изборних листа Коалиције Албанаца, "Све заједно" и "Ниједан од понуђених одговора" изабрани су Риза Халими, Емир Елфић и Никола Тулимировић.

Конститутивну седницу новог састава Скупштине Србије сазива стари председник парламента Славица Ђукић-Дејановић.

Сваки трећи кандидат на страначким листама је жена, а у случају да једна од њих поднесе оставку замениће је први следећи кандидат на изборној листи. Од 250 посланика 107 је из Београда.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво