Читај ми!

РИК прогласио Тадића за кандидата

Републичка изборна комисија прогласила лидера ДС-а Бориса Тадића за кандидата за председника Републике. У име коалиције "Избор за бољи живот - Борис Тадић" представници ДС-а предали су РИК-у 27.606 потписа подршке Тадићевој кандидатури.

Лидера ДС-а Борис Тадић и заванично је кандидат за председника Републике Србије пошто је Републичка изборна комисија прогласила његову кандидатуру. Представници ДС-а у име коалиције "Избор за бољи живот - Борис Тадић" предали су РИК-у 27.606 потписа подршке кандидатури Бориса Тадића.

Предаји потписа присусутвовали су заменик председника ДС Драган Ђилас и потпредседници странке Драган Шутановац, Бојан Пајтић, Јелена Триван и други представници коалиције.

Након предаје потписа, Ђилас се обратио новинарима и изразио уверење да ће грађани Србије на изборима 6. маја подржати политику Бориса Тадића - политику интерграција у ЕУ, мира, безбедности, развоја.

"Предали смо 27.606 потписа грађана за реизбор Бориса Тадића за председника Србије. Захваљујући Тадићевој одговорној одлуци имаћемо опште изборе 6. маја", рекао је Ђилас.

Он је подсетио да је Тадић био председник Србије осам година.

"Већина грађана свесна је шта је све урађено. Политика Бориса Тадића је политика интеграције у Европску унију, мира, безбедности, развоја и уверен сам да ће градјани 6. маја дати подршку тој полтици", закључио је Ђилас.

На питање новинара како види шансе осталих кандидата за председника Србије и да ли мисли да постоји ризик од расипања гласова, он је одговиро: "Не бавим се тиме".

Када буде утврђена збирна листа председничких кандидата обавиће се жребање на основу законске процедуре.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво