Читај ми!

Јадранка Шешељ председнички кандидат

Супруга Војислава Шешеља, Јадранка Шешељ, кандидат је СРС-а на председничким изборима 6. маја. Кандидујем се са жељом да сачувам странку и Србију од оних који су их издали, рекла Јадранка Шешељ.

Српска радикална странка саопштила је да је кандидат те странке за председника Србије Јадранка Шешељ, супруга председника странке Војислава Шешеља.

Јадранка Шешељ каже да се на кандидатуру одлучила како би одбранила политички програм и политичку заоставштину свог супруга, његову странку и интересе Србије и Срба.

"Одлазећи у Хаг, мој супруг, Војислав Шешељ, Српску радикалну странку и идеју поносне Србије, која се никоме не удвара и брани сваког човека, оставио је Томиславу Николићу, који је ту идеју издао, а странку одлучио да уништи. Издали су све, остала је само Србија да је издају и ја хоћу против тога да се борим", рекла је Јадранка Шешељ за Танјуг.

Она је истакла да сматра својом обавезом и према супругу и према члановима Српске радикалне странке, који су, како је навела, прошли кроз најтеже прогоне и притиске, и такозваних напредњака и власти, да стане у одбрану свега за ста се Војислав Шешељ борио и због чега "невино страда већ годинама у хашком затвору".

"Мени је СРС кућа, моја породица, све што је мој супруг створио. Кандидујем се са једином жељом да је сачувам од оних који су издали Воју и странку и који би тако исто издали и Србију", рекла је Јадранка Шешељ и додала да је супруг у томе у потпуности подржава.

Европска илузија

Према њеним речима, Србија је данас понижена, а Борис Тадић и Томислав Николић се, каже, утркују ко ће пре одустати од националних и интереса Срба зарад ЕУ.

"За интересе малог човека, који тешко живи и који зна да ништа не може да очекује од те европске илузије, мало ко брине", додала је Шешељева.

На питање о политичком програму са којим се кандиадује, она је оценила да "у Србији данас нико не мари за оно сто је српски национални интерес, у Србији данас нико не жели ни да помене Косово, у Србији данас све што је српско је угрожено".

"А угрожени су пре свега Срби којих има све мање, који све теже живе и о којима држава не брине", оценила је Шешељева и нагласила да то пре свега значи да ће настојати заједно са СРС да "станемо на пут лоповлуку, поништимо приватизације и зауставимо распродају Србије".

На питање како ће се носити са чињеницом да нема политичког искуства, кандидат СРС-а је одговорила да се кандидује јер је то жеља њене странке и Војислава Шешеља.

"Све ове године мој највећи задатак био је да помогнем свом супругу да издржи, да победи и да се истина о Србији чује у Хагу. Нису ме занимале функције, ни моћ, већ истина. Ја нисам политичар, ја сам жена којој је СРС била судбина 22 године и за коју желим да се борим", закључила је Јадранка Шешељ.

Председнички колегијум СРС-а прихватио је на седници предлог потпредседника странке Александра Мартиновића да Јадранка Шешељ буде кандидат за председника Србије.

"На колегијуму је истакнуто да је Јадранка Шешељ жена која је своју храброст, доследност и спремност на жртвовање доказала током протеклих 10 година хашког заточеништва свог супруга Војислава Шешеља", наводи се у саопштењу.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво