Читај ми!

Динкић: Трачак наде из Лесковца

У последњих двадесетак година није се десило да се у једном дану отварају две фабрике у једном граду као што је данас случај у Лесковцу, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић. То даје трачак наде, јер много људи у Србији чека посао, каже Динкић.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је да је за више посла у регионима, потребно још више да радимо. Динкић је присуствовао отварању фабрика компанија "Фалке" и "Јура" у Лесковцу.

"Ми смо поносни што ће 600 породица живети од рада у овој фабрици. Потребно је да Лесковац поново постане српски Манчестер, то је епитет који је некада имао", рекао је Динкић на отварању фабрике "Фалке".

Динкић констатује да је Лесковац на добром путу да оправда надимак - јер се у том граду после 20 година отварају две нове фабрике. Њихов долазак је, наводи се у саопштењу Уједињених региона Србије, почео преговорима управо са Динкићем, док је био министар економије.

Млађан Динкић је указао да се у последњих двадесетак година није десило да се у једном дану отварају две фабрике у једном граду, као што је случај данас у Лесковцу, које запошљавају више од 2.000 људи, што даје трачак наде, јер много људи у Србији чека посао.

Лидер УРС-а каже да је јужнокорејска компанија "Јура" у четири фабрике у Србији у протекле две године запослила 4.500 људи, а до јула ове године "Јура" ће имати укупно око 5.500 радника у нашој земљи.

Само довођење компанија, као што је јужнокорејска "Јура" у Србију, које могу да запосле на хиљаде људи, може да донесе бољитак у Србији, рекао је Динкић.

Таквих фабрика Србији треба што више и то би требало да буде приоритет нове владе, јер уколико људи у регионима буду имали посао, Србија ће моћи да развија своју привреду, оценио је Динкић.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво