Читај ми!

Убиство код Пећи

Један Србин убијен, а двојица тешко рањена у пуцњави у селу Добруши код Пећи. Полиција трага за починиоцем који је идентификован. Претучен Србин на путу Приштина - Митровица.

У пуцњави у селу Добруши код Пећи убијен је један Србин, а двојица су тешко рањена, када су пошли да обиђу имање, изјавио је портпарол полиције у Пећи Џеват Ибрај и додао да полиција трага за починиоцем који је идентификован.

Убијен је Мишко Коматина, а рањени су Дејан Богићевић и Драшко Ојданић, речено је у косовскомитровачкој болници. Повређени су збринути у болници у Косовској Митровици након што им је прва лекарска помоћ указана у Осојану.

Дежурни ортопед у болници у Косовској Митровици Душан Петровић рекао је да је реч о тешким телесним повредама и да ће оба пацијента бити оперисана у току дана.

"Оба пацијента су повређена ватреним оружјем. Ојданић има прострелну рану кроз десну петну кост, а Богићевић има прелом десне надлактице и леве подлактице. У току вечери они ће бити оперисани", рекао је др Петровић.

Према речима Ибре, мотив још није познат, али је истрага коју спроводи регионална полиција утврдила идентитет нападача – Албанца из села Лукавац у општини Исток.

Полиција је претресла кућу осумњиченог и пронашла возило и оружје којим је пуцано на тројицу Срба, рекао је Ибрај.

Рањени Дејан Богићевић рекао је новинарима у болници да су њих тројица кренула да у Добруши обиђу имање убијеног Коматине, где су затекли Албанца који му је узурпирао имање.

"Након краћег разговора, Албанац нам је рекао да иде нешто да обави и да ће се вратити одмах. Отишао је до возила, извадио пушку и почео да пуца", рекао је Ојданић.

Напад у Добруши догодио се око 12.30.

Министарство осудило напад

Министарство за Косово и Метохију најоштрије је осудило нападе на Србе на Косову и затражило од Еулекса да спроведе истрагу, пронађе и казни нападача.

"Овај напад показује да у остварењу циља, чистог етничког Косова и Метохије, албански екстремисти не презају ни од чега", наводи се у саопштењу.

Напад се догодио када су локални Срби отишли да обиђу своју њиву коју је узурпирао локални мештанин Албанац. Он већ дуго присиљава породицу Коматина да прода кућу и имање.

Министарство указује да је симптоматично то што увек када криза на северу Покрајине ескалира, крену и инциденти и напади на Србе јужно од Ибра, као и да ниједан напад на Србе протеклих месеци није расветљен, нити су нападачи откривени.

Косовска председница Атифете Јахјага осудила је убиство и рањавање у селу Добруша.

"Тај акт отежава односе међу људима на Косову и утиче на стабилност", наводи се у саопштењу кабинета косовске председнице која позива надлежне институције да спроведу истрагу и кривца изведу пред лице правде.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво