Потписана пресуда "земунском клану"

Судија Милимир Лукић потписао је пресуду за 26 припадника "земунског клана", која ће бити достављена тужилаштву, окривљенима и њиховим браниоцима, изјавила је портпарол Посебног одељења Окружног суда Маја Ковачевић - Томић.

Судско веће, којем је председавао Лукић, у Специјалном суду је 18. јануара осудило 26 припадника "земунског клана", од којих су осморица у бекству, на укупно 465 година затвора, за злочиначко удруживање, 18 убистава, три отмице и два терористичка напада.

Ковачевић - Томић је рекла да ће посредством судских позивара пресуда бити уручена тужилаштву, окривљенима и њиховим браниоцима, а, како је објаснила, због обимности пресуде, неће бити послата поштом.

Првостепеном пресудом, првооптужени, некадашњи командант Једнице за специјалне операције Милорад Улемек Легија осуђен је на јединствену казну од 40 година затвора.

Александар Симовић осуђен је на 35 година, Душан Крсмановић на 20, Тони Гаврић на три, Предраг Малетић на три, Никола Бајић на 35, Саша Петровић на пет, а Ђорђе Славковић на 35 година затвора.

Осуђени су и Милан Јуришић звани Јуришко на 34 године затвора, Дарко Милићевић на 13, Драган Миладиновић на пет, Слободан Ковачић на четири, Бојан Долић на четири године и шест месеци, а Дарко Милић на пет година затвора.

Милан Дрча осуђен је на пет година затвора, Срећко Трајковић на четри година и шест месеци, Милан Јовановић на пет, Миломир Каличанин на 10, Слободан Пажин на седам година и пет месеци, а Далибор Нишавић десет година и шест месеци.

Шесторица који су у бекству осуђени су на дугогодишње казне затвора. Милош Симовић, Владимир Милисављевић и Сретко Калинић на по 40 година, Милан Јуришић на 20, Милан Глишовић на 32 и Селман Хамидовић на 10 година затвора.

Александар Здравковић ослобођен је оптужбе, док је оптужба против Ненада Опачића за помоћ починиоцима убиства Велибора Иличића одбијена због застарелости кривичног гоњења.

Због застарелости кривичног гоњења одбијена је и оптужба против Нинослава Константиновића и Дејана Ранђеловића.

Браниоци неколико осуђених припадника "земунског клана" су у изјавама београдским медијима најавили да ће уложити жалбе на првостепену пресуду коју је потписао судија Лукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи