Ухапшени, па пуштени

Тројица српских малолетника, који су приведени због инцидента у северном делу Косовске Митровице, пуштени су после саслушања. Полиција још истражује шта је довело до инцидента у ноћи између 4. и 5. августа.

У нередима који су избили у Косовској Митровици повређен је један припадник УНМИК полиције.

Командир КПС у северном делу Косовске Митровице и команда КПС дали су различита саопштења о инцидентима.

Командир КПС у северном делу Косовске Митровице Милија Милошевић изјавио је да је прошле ноћи више Албанаца напало Србина Ненада Михајловића у насељу "Три солитера" у северном делу града.

Милошевић је казао да је током ноћи "више лица албанске националности зауставило возило којим је управљао Михајловић, ударили га више пута, нанели му повреде и оштетили ауто".

После тог инцидента, групе Албанаца и Срба бацале су камење једни на друге и тада је лакше повређен један УНМИК полицајац, а нешто пре тог сукоба, око 21.30 на једног Албанца који се возио мотоциклом бачене су каменице у близини главног моста на Ибру, у српском делу Митровице.

Портпарол КПС-а Бесим Хоти навео је, међутим, да је први инцидент био у насељу "Бошњачка махала", у северном делу Митровице, где је "група нападача за које се претпоставља да су Срби палицама напала албанског младића".

"Жртва је информисала полицијске званичнике да су га шесторица младића зауставила, питала га за име и када им је рекао како се зове, без разлога га напала палицама", навеоди је Хоти.

Други инцидент био је после поноћи, код насеља "Три солитера" када су албански младићи каменицама напали два возила у којима су били Срби.

Током напада нанета је материјална штета на возилима, а повређени су и младићи у колима.

Нешто касније, група од више од 20 особа српске националности окупила се код Три солитера и демолирала најмање шест возила са косовским регистарским таблицама и три објекта.

УНМИК полиција и косовска полиција су интервенисале и раздвојиле две групе које су се међусобно гађале каменицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво