Читај ми!

Погинуо Љубиша Стојановић Луис

У несрећи која се догодила код насеља Фекетић, на путу између Бачке Тополе и Новог Сада, погинуо певач Љубиша Стојановић Луис и још једна особа. Шесторо је теже и лакше повређено.

Певач Љубиша Стојановић Луис погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила око 4.30 часова на магистралном путу између Бачке Тополе и Новог Сада, код насеља Фекетић.

Несрећа се догодила када је возач "крајслера" београдских регистарских ознака, Љубиша Стојановић, из за сада неутврђених разлога прешао у супротну коловозну траку и сударио се са аутомобилом "форд" мађарских регистарских ознака, који је долазио из супротног правца, саопштио је МУП.

Троје мађарских држављана који су се налазили у аутомобилу је тешко повређено, док су три особе из Стојановићевог возила задобиле лаке телесне повреде.

Возачи су подлегли повредама на месту догађаја, а повређени су збринути у Општој болници у Врбасу.

Увиђај су обавили дежурни истражни судија Основног суда у Суботици, заменик тужиоца Основног јавног тужилаштва у Суботици и полицијски службеници ПУ Суботица. Узроци несреће се утврђују.

Један од музичара који је био са Луисом у тренутку несреће рекао је агенцији Бета да не зна како је дошло до несреће, јер су у том моменту сви путници у аутомобилу који је возио певач спавали.

"Аутомобил у коме смо били потпуно је уништен", рекао је један од Луисових сапутника.

Љубиша Стојановић рођен је у Лесковцу 25. јуна 1952. године. Музиком је почео да се бави од 1970. године.

Надимак је добио када је имао девет година јер је успешно изводио песме Луиса Армстронга. 

Завршио је средњу музичку школу у Нишу, а у Београду Факултет музичке уметности.

Био је међу првима који је комбиновао џез са српским фолклором, а 1980. године је снимио први албум под именом "Не куни ме, не ружи ме, мајко", који је успешно продаван у Србији и Југославији.

Фебруара 1984. године снимио је другу плочу под називом "Дуда", која достиже платинасти тираж, и у октобру исте године избија на прво место југословенске листе популарности.

Творац је многобројних хитова међу којима су "Дуњо моја", "Све се осим туге дели", "Обриши сузе, мала моја", "Цигански сан", "Опа, опа", "Слике у оку"... Заједно са српским бендом "Фламингоси", победио је на Беовизији 2006. године са песмом "Луди летњи плес".

Иза себе је оставио супругу и шесторо деце.

Број коментара 135

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво