Читај ми!

Протести у Београду и Новом Саду

Полиција у Београду привела 35 особа, а у Новом Саду двадесетак због ремећења јавног реда и мира, после хапшења Ратка Младића. Демонстранти у Новом Саду покушали да упадну у зграде Радио-телевизије Војводине и Покрајинског одбора ДС-а, али их је у томе спречила полиција.

Полиција је током вечери привела 35 особа у Београду, због нарушавања јавног реда и мира, после хапшења хашког оптуженика Ратка Младића, речено је Танјугу у МУП. И у Новом Саду приведено је најмање двадесетак особа, које су вечерас изазивали инциденте у граду.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је раније да је било привођења, али да су она била више превентивна, јер полиција не жели да дозволи нарушавања јавног реда и мира.

Полиција у Новом Саду растерала је демонстранте испред зграде Српског народног позоришта, у моменту када су грађани почели да излазе из зграде позоришта, у којој је вечерас почело Стеријино позорје.

Демонстранти су раније покушали да упадну у зграде Покрајинског одбора Демократске странке и Радио-телевизије Војводине, али су их у томе спречиле јаке полицијске снаге у пуној опреми за разбијање демонстрација, пренела је Бета.

Демонстранти су бацали каменице на зграду ДС-а и полупали су неколико прозора, након чега су из зграде изашли полицајци и растерали демонстранте. Испред зграде су након тога остала да леже двојица повређених демонстраната, док су се остали у мањим групама разбежали по граду.

Претходно је око 500 демонстраната покушало да упадне у зграду Радио-телевизије Војводине, али су их у томе спречиле јаке полицијске снаге. Демонстранти су испред зграде РТВ-а напали једног човека на бициклу, након чега је избила општа туча, коју је прекинула полиција.

Демонстранти у том граду су вечерас превртали контејнере за ђубре, палили бакље, бацали такозване топовске ударе и узвикивали погрдне пароле.

Протести у Београду

Такође, полиција је вечерас око 21 час растерала групу од педесетак младића који су се окупили на Тргу Републике у Београду у знак подршке Ратку Младићу.

Након интервенције полиције, окупљени младићи, старости од око 20 година, разбежали су се по околним улицима, преноси Бета. На Тргу Републике налази се више десетина полицајаца који су опремљени за разбијање демонстрација.

Око 200 демонстраната се и раније данас окупило на Тргу Републике у два наврата, око 18 и око 19 сати, али су се они тада удаљили пошто их је полиција опоменула да скуп није пријављен.

Осим повремених окупљања на Тргу Републике и појачаног присуства полиције испред ових инститиција, у Београду је мирно и ништа не указује на то да је Ратко Младић ухапшен раније данас. Полицијске снаге распоређене су и око државних установа у центру Београда.

Посебно су обезбеђена дипломатска представништва и зграде у којима су смештена институције од посебног државног интереса.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да је ситуација у целој земљи стабилна и под контролом иако је мањих протеста било и у Аранђеловцу, Чачку, Краљеву и Зрењанину.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво