Ухапшени српски "шеици"

Због сумње да су поткрадањем горива, на пумпама НИС-а, оштетилили грађане за више од два милиона евра, ухапшене 22 особе. До сада превара откривена на 15 пумпи.

У оквиру полицијске акције "Пиштољ", на територији Србије ухапшена 22 члана организоване криминалне групе због малверзација на пумпама Нафтне индустрије Србије.

Према речима министра полиције Ивице Дачића, та група је последњих неколико година организовано поткрадала грађане приликом куповине горива.

Српски "шеици", како у жаргону зову раднике на пумпама, апарате су подешавали тако да не показују праву количину сипаног горива. На тај начин, каже министар Дачић, грађани су оштећени за два милиона евра. Превара је откривена на 15 НИС-ових пумпи које су блокиране.

У оквиру акције која није окончана, ухапшени су шеф Одсека у контроли мера Београд Вељко Ј, из Дирекције за контролу мера и драгоцене метале, шеф Одељења за одржавање инсталација "НИС Југопетрол" за Крагујевац Горан Д. и шеф Одељења за одржавање инсталација "НИС Југопетрол" за Београд Мирко К.

Међу ухапшенима су и радници на одржавању инсталација НИС-а за регион Београд, Никола С, Зоран Б. и Божидар З, као и пословође бензинских станица НИС-а Љиљана В, Горан П, Радован Т, Миљан П, Зоран Ј, Драган П, Момир Ђ, Владимир П, Зоран К, Видана Ђ, Зоран М, Слободан Ј, Игњат П, Драган М, Мирко В. и Зоран Б.

"Полиција је од осумњичених привремено одузела више од 100.000 евра, преко пола милиона динара, неколико скупоцених аутомобила средње класе, девизне књижице, уговоре о купопродаји непокретноси, оружје у нелегалном поседу, 11 пакетића биљне масе налик на опојну дрогу хероин, хартије од вредности, жигове и пломбе за печаћење пумпних аутомата, резервне делове пумпних аутомата и друге предмете", саопштио је МУП.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном судији Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи