Одбијен захтев Младићеве породице

Суд одбацио захтев да се Ратко Младић прогласи мртвим. Решење о обацивању донето због процесних недостатака у захтеву породице хашког бегунца.

Први основни суд у Београду одбацио је захтев да се хашки бегунац Ратко Младић прогласи мртвим, који је 16. јуна ове године поднела његова породица, изјавила је агенцији Танјуг портпарол тог суда Гордана Вуковић.

Она је навела да је суд решење о обацивању донео због процесних недостатака у захтеву, као и да на решење није изјављена жалба.

"Решење о обацивању постало је правоснажно и предмет је архивиран, али како у тој ствари није мериторно одлучивано, већ је захтев одбијен због процесних разлога, Младићева породица има право да суду поднесе нови захтев", рекла је Вуковићева.

Одбијеним захтевом, који је потписао син бившег команданта Војске Републике Српске Дарко Младић, предлажено је да се за дан смрти Ратка Младића прогласи 1. март 2008. године, пошто је, како се тврди у захтеву, то дан када је он последњи пут виђен.

Породица тврди да најтраженијег бегунаца нико није видео седам година и да као "веома болестан човек" није могао да опстане без константне лекарске неге.

Младић је отишао од куће у мају 2002. године и више се није враћао. Постоје сазнања преко јатака да се још неко време скривао по војним објектима у Београду, али нам од фебруара 2003. године није оставио никакав траг да је жив, објашењено је у захтеву.

Такође је сугерисано да суд узме на увид извештај о здравственом стању Ратка Младића са Војномедицинске академије, где се хашки оптуженик својевремено лечио.

Породица тврди да је Младић 2006. године имао мождани удар, а касније и проблеме са срцем и стомаком.

број коментара 0 Пошаљи коментар