Заплењено 20 килограма хероина

У аутомобилу турског држављанина, на српско-бугарској граници пронађено 19,6 кг дроге. То је највећа заплена хероина на прелазу Градина у овој години.

Цариници и полиција на граничном прелазу Градина на српско-бугарској граници запленили су ноћас 19,6 килограма хероина.

Шеф царинске испоставе Владимир Стојановић рекао је агенцији Бета да је дрога пронађена код турског држављанина К.М. (27), у аутомобилу марке "ауди А6" швајцарских регистарских таблица који је улазио у Србију.

"Дрога је била сакривена у резервном точку и тапацирунгу иза задњег седишта аутомобила", рекао је Стојановић.

Додао је да је у резервном точку било сакривено 20 пакета тешких више од 10 килограма и облепљених селотејп траком, а иза задњег седишта било је 18 пакета тешких девет килограма.

Према речима Стојановића, то је највећа заплена хероина на прелазу Градина у 2009. години.

Увиђај су обавили Окружни јавни тужилац, истражни судија и радници Полицијске управе у Пироту, у присуству начелника Регионалног центра Граничног прелаза према Бугарској.

Према осумњиченом, како се наводи, биће предузете законом предвиђене мере.

"Ефикасна акција Управе царина Министарства финансија Србије последица је поједностављивања поступака, модернизације система царинског пословања, образовања запослених и јачања сарадње са другим службама", наводи се у саопштењу Управе царина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво