Сахране погинулих у Египту

Пет дана после тешке саобраћајне несреће на путу између Хургаде и Луксора, тела деветоро погинулих путника пренета су у Србију. Данас сахрањено седморо погинулих.

Седморо грађана Србије, који су 16. јула погинули у саобраћајној несрећи у Египту, сахрањено је данас.

Родбина, пријатељи, становници Беочина и суседних места, као и представници локалне самоуправе, опростили су се од Зденке (36), Стефана (12) и Катарине (8) Јовицки.

После комеморације која је одржана у Скупштини општине, сахрана је обављена на локалном гробљу у Беочину, а последњи се од погинулих чланова породице опростио отац и супруг Саша Јовицки (42) који је преживео тешку несрећу у Египту.

У селу Крчевац, код Тополе, схрањени су Зоран (51), Иванка (40) и Мара (15) Јањић, а у Зрењанину су се чланови породице и родбина опростили од Славице Трпевски (22).

Сутра ће у Врању бити сахрањене и Снежана (40) и Ирина (14) Родић.

Тела деветоро држављана Србије, погинулих у у Египту, пренета су рано јутрос у Београд авионом ЈАТ-а, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Испраћају на аеродрому у Хургади присуствовали су амбасадор Републике Србије у Египту Дејан Васиљевић, конзул Мирко Тавчар, као и представници египатских власти, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова достављеном Танјугу.

У присуству представника Министарства спољних послова Републике Србије на београдском аеродрому тела погинулих грађана преузели су чланови њихових породица и родбине.

Возилима ЈКП Погребне услуге тела настрадалих грађана, у договору са члановима породица и родбином, превезена су у места где су сахрањени, додаје се у саопштењу.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво