Повређени туристи вратили се у Србију

Шесторо туриста, повређених у тешкој саобраћајној несрећи у Египту, вратило се у Србију. Преостало двоје повређених биће отпуштено из болнице у наредним данима, чим то дозволи њихово здравствено стање. Лесковчанин Ивица Нешић, који је у несрећи лакше повређен, по доласку кући, за РТС каже да возач аутобуса није могао да избегне судар.

Редовном линијом ЈАТ-а шесторо од осморо туриста из Србије, повређених у тешкој саобраћајној несрећи у Египту, допутовало је у Београд, у 1 час и 35 минута.

Преостало двоје повређених биће отпуштено из болнице у Каиру у наредним данима, чим то дозволи њихово здравствено стање.

Уморни од пута и још под утицајем јаких емоција повређени нису били расположени за разговор са новинарима.

Ни полицијско обезбеђење није дозволило приступ ВИП излазу из аеродромске зграде.

Колима хитне помоћи одвежени су повређени из Зрењанина и Панчева, а остале је колима одвезла родбина.

Излазак повређених туриста из аеродромске зграде трајао је до 2.30 сати ујутру.

Министарство спољних послова саопштило је да ће пренос тела деветоро трагично настрадалих путника организовати Специјални конзуларни тим који се налази у Египту.

Крив возач камиона

Tуристичка агенција „Перла турс" из Новог Сада, преко које је група настрадалих туриста отпутовала за Египат, саопштила је на свом Интернет сајту да је возач камиона крив за трагичну саобраћајну несрећу. 

"У контакту са организатором локалних туристичких излета 'Албатрос турсом' из Египта, сазнали смо да је саобраћајну незгоду изазвао возач камиона који се кретао из супротног смера и вршио недозвољено претицање", каже се у саопштењу "Перла турса".

Одмах после несреће, египатско Министарство здравља и "Албатрос турс" обезбедили два приватна авиона којим су повређени путници пребачени у Интернационалну болницу у Каиру.

Званични извештај о несрећи Србија ће наредних дана добити од египатских власти.

Несрећа се догодила у четвртак рано ујутро, на путу између Хургаде и Луксора, када је камион са приколицом ударио у аутобус са 17 путника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара