Пад МИГ-а истражују и руски стручњаци

Комисију која истражује пад војног авиона код Батајнице, када су погинули пилот Раде Ранђеловић и војник Милан Улемек, појачаће стручњаци произвођача летилице, корпорације МИГ.

Стручњаци руске ваздухопловне корпорације МИГ учествоваће, на позив министра одбране Драгана Шутановца, у раду комисије која ће се бавити откривањем узрока пада ловачког авиона Војске Србије МиГ-29, речено је у Министарству одбране.

Пилот потпуковник Раде Ранђеловић и војник 177. артиљеријско-ракетног дивизиона ПВО Милан Улемек погинули су у уторак, 7. јула, у несрећи која се догодила када се на аеодром у Батајници срушио ловац МИГ 29.

Пилот је преминуо од последица повреда које је задобио приликом искакања из авиона, док је војник страдао када је МИГ 29 пао на парк техничких средстава, где је обављао пожарну дужност у време несреће.

Приликом гашења пожара повређен је и војник Војислав Драгољевић, који је збринут на ВМА и није животно угрожен.

Одмах након несреће формирана је комисија, која ће се бавити откривањем узрока пада авиона а све преостале летелице тог типа у употреби у Војсци Србије су привремено приземљене до окончања истраге.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 09. јул 2009, 23:29) - anonymous [нерегистровани]

Avion se ispravan salje na zadatak

Saucesce porodicama poginulih pilota i vojnika.