Влада Јапанац ухапшен у Шпанији

По потерници српског Интерпола, у Шпанији ухапшен Владимир Јовановић, звани Влада Јапанац. Некадашњи припадник земунског и сурчинског клана, 6. јуна ове године пуштен је из ектрадиционог притвора у Италији, у коме је провео девет месеци.

Владимир Јовановић из Београда, ухапшен је по потерници београдског Интерпола у Шпанији, где се налази у екстрадиционом притвору до окончања поступка изручења, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Потерница за четрдесетједногодишњим Јовановићем, званим Влада Јапанац, расписана је по наредби Трећег општинског суда у Београду, ради издржавања казне затвора у трајању од две године због кривичног дела изнуде у покушају.

Како је наведено, Јовановић се потражује и по наредби Четвртог општинског суда у Београду ради довршења кривичног поступка који се пред поменутим судом води због основане сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе.

Јовановићу је одређен екстрадициони притвор до окончања екстрадиционог поступка, наведено је у саопштењу МУП-а.

Јовановић, некадашњи припадник земунског и сурчинског клана, 6. јуна пуштен је из ектрадиционог притвора у Италији, у коме је провео девет месеци, пошто је 9. септембра прошле године ухапшен у Италији по потерници српског Интерпола која је за њим била расписана због бекства од одслужења двогодишње казне затвора на коју је осуђен због изнуде.

Правоснажном пресудом Окружног суда у Београду Јовановић је осуђен на две године затвора због покушаја изнуде 50 хиљада евра од власника "Максис" таксија Ненада Микића.

Првом пресудом Другог општинског суда био је осуђен на четири године затвора, а на поновљеном суђењу казна му је преполовљена.

Влада Јапанац је од Микића у кафићу у "Драгуљ" на Видиковцу 5. априла 2005. године тражио рекет од 50.000 евра, што је овај одбио да плати после чега је претучен.

Јовановић је прошле године ухапшен у Босни и Херцеговини, али је убрзо пуштен на слободу пошто је утвђено да има босанско држављанство и да та држава не може да га изручи српским властима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи