Чеку се вратио на Косово

Бивши премијер Косова Агим Чеку вратио се на Косово, пошто га је Окружни суд у Бугарској ослободио из притвора, после хапшења на бугарско-македонској граници, извршеног на основу Интерполове потернице.

Бивши командант ОВК и бивши премијер Косова Агим Чеку вратио се у Приштину, пошто га је Окружни суд у бугарском месту Ћустендилу ослободио из притвора.

Потпредседница Социјалдемократске партије Косова Каћуша Јашари рекла је агенцији Бета, да се Чеку вратио на Косово и да се сутра очекује у просторијама странке, а вест о повратку потврдио је и портпарол Социјалдемократске партије Косова Гзим Касаполи.

Бивши косовски премијер ухапшен је на улазу из Македоније у Бугарску, 23. јуна, на основу потернице Интерпола, издате на захтев српског правосуђа која Чекуа терети за злочине над косовским Србима.

Првостепени суд у Бугарској одбацио је захтев Србије да Чеку буде изручен Београду.

Хапшење у Бугарској било је његово четврто хапшење по потерници Интерпола.

Чеку је први пут ухапшен на аеродруму Брник, код Љубљане, други пут на аеродрому у Будимпешти, док је у мају ове године ухапшен и протеран из Колумбије.

У свим претходним случајевима Чеку није излазио пред суд, већ су власти тих земаља истог дана ослободиле Чекуа.

Бивши премијер Косова је пред Тужилаштвом за ратне злочине у Београду, по командној одговорности оптужен за ратне злочине које је извршио над Србима и другим неалбанским становништвом на Косову. Терети се за убиство 669 Срба и 18 других неалбанаца.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво