СРС: Притвор прерастао у тортуру

Лидер СРС Војислав Шешељ није у притвору, већ је изложен тортури, јер је седам година у притвору без пресуде, тврди шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић.

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић изјавио је да притвор лидера радикала у Хагу прераста у тортуру, јер није забележено да неко седи седам година у Трибуналу, а да му није изречена пресуда.

Истичући да је то противно међународним стандардима, Красић је на конференцији за новинаре критиковао власт у Србији што није подигла глас против кршења Шешељевих права.

Коментаришући пуштање на слободу Агима Чекуа, Красић је рекао да су сви Срби који су оптужени за ратне злочине у Хагу и да НАТО не дозвољава примену правила Интерпола.

Нема најава да ће следеће недеље бити настављено суђење лидеру радикала, каже Красић и подсећа да је још 29. маја окончано суђење за непоштовање суда.

Зоран Красић је рекао да је до 16. јуна био рок да тужилац одговори на поднеске које је Шешељ доставио са интервјуима особа чија је имена наводно обелоданио у својој књизи.

Поводом Видовдана, Красић је рекао да има симболике у том датуму када је на данашњи дан пре 620 година српски народ покушао да жртвује најбоље што има да би остао свој на своме, а да данас Србија, као и Косово и Метохија, полако нестају.

Шешељу се суди за злочине против човечности, повреде ратног права и обичаја рата у Хрватској, Војводини, БиХ, од 1991. до 1993. године.

Војислав Шешељ је почетком ове године оптужен и за непоштовање Трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока, чији је идентитет по налогу претресног већа био заштићен од јавности.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи