СРС: Ускоро одлука Хашког суда

Зоран Красић очекује да ће Хашки суд ускоро донети одлуку у поступку против лидера радикала Војислава Шешеља за непоштовање суда. Очекује да би у првој половини јула могао почети претрес против њега.

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић изјавио је да очекује да ће Хашки суд ускоро донети одлуку у поступку против лидера радикала за непоштовање суда.

Красић је рекао да не постоји ниједан елемент непоштовања суда који се Шешељу ставља на терет и да за седам година откако се лидер радикала налази у притворској јединици нико у Хагу није одговорио на питање ко крши право Шешеља на суђење у разумном року.

Упозорио је да већ 10 месеци анализе Шешељеве крви показују лоше резултате и проблеме с јетром.

Красић је критиковао Бориса Тадића, која није, како је рекао, подигао глас против држања Шешеља у притвору, наводећи да је боравак лидера СРС у Хагу у интересу Тадића и власти у Србији.

Рекао је да над кршењем права Шешеља жмури и НАТО пакт и САД, Велика Британија и Европска унија, да су и наше тужилаштво и невладине организације у функцији Хашког суда, иако су Русија и Кина против држања Шешеља у притвору.

Истакао је да је најављено да би у првој половини јула могао почети претрес против Шешеља.

Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја рата у Хрватској, Војводини и БиХ, од 1991. до 1993. године, а почетком ове године Шешељ је додатно оптужен због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији је идентитет, по налогу претресног већа, био заштићен од јавности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара