Суђење за смрт гардиста у Топчидеру

На суђењу за смрт гардиста, у касарни на Топчидеру, у Војном одељењу Окружног суда у Београду саслушано је 30 сведока. Породице гардиста и њихови адвокати траже покретање истраге због кривичног дела двоструког убиства.

У Војном одељењу Окружног суда у Београду саслушано је 30 сведока у покушају да се расветле околности смрти гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у касарни Топчидер у Београду 5. октобра 2004. године.

Породице гардиста и њихови адвокати затражили су од републичког и окружног тужиоца да покрену истражне радње против непознатог извршиоца кривичног дела двоструког убиства.

Адвокат породица погинулих гардиста Владан Батић каже да је новим сведочењем потврђен налаз Независне комисије, балистичара ФБИ и форензичара Драговића из САД да су Јаковљевић и Миловановић убијени.

Очеви страдалих гардиста, Петар Миловановић и Јанко Јаковљевић очекују од Тужилаштва "да пронађу ко је убио њихову децу".

"Ако се то не одради наредних неколико дана будите убеђени да ћемо се одлучити на штрајк глађу", каже Јаковљевић.

Адвокат Батић наводи да је саслушањем сведока утврђено је да је касарна, чији је део и подземни објекат Караш, била лоше обезбеђена и технички неопремљена.

"Сви сведоци су негирали могућност да је неко од хашких оптуженика био у подземном објекту Караш, али смо сазнали да је неколико чланова обезбеђења Ратка Младића боравило дуго времена у касарни на Топчидеру", каже Батић.

Тужилаштво је, наводи Батић, предложило суочење вештака из независне државне комисије и вештака који су учествовали у војној истрази, али је истражни судија то одбио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара