Максимална казна за четвороструког убицу

Кривично веће Окружног суда у Врању прогласило Бобана Митића, из Ратаја, кривим за убиство таштe, супруге и двоје малолетне деце и осудило га на 40 година затвора.

Бобан Митић (35) из Ратаја код Врања осуђен је на 40 година затвора због убиства супруге, двоје деце и таште.

Кривично веће Окружног суда у Врању, којим је председавао судија Горан Деспотовић, прогласило је Митића кривим за четвороструко убиство, које је оптужени током поступка признао.

Судија Деспотовић је у пресуди навео да се "Бобан Митић проглашава кривим зато што је у стању урачунљивости 16. марта 2008. године, око 20 часова и 45 минута, у махали Николинци у селу Кршевица, у кући свог таста Благоја Ристића убио више особа хицима из пиштоља, који је неовлашћено поседовао".

У току истражног поступка неоспорно је утврђено да је Митић на лицу места хицима из пиштоља усмртио своју ташту Сунчицу Ристић (47), децу Лазара (4) и Анђелу (2), док је супрузи Сузани нанео тешке телесне повреде због којих је дан касније преминула на неурохируршкој клиници у Нишу.

Митић је, истовремено, покушао да убије Кристину Ристић (6), Сузанину ћерку из претходног брака, коју је ранио и нанео јој трајне повреде, и таста Благоја Ристића у кога је испалио један метак али је промашио.

"Доказано је да је оптужени у време извршења био свестан забрањености својих дела због чега га осуђујемо на 40 година затвора за тешко убиство и на шест месеци због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја, што ће бити обрачунато као јединствена казна од 40 година затвора у коју ће бити урачунато и време проведено у притвору од 26 октобра прошле године", наводи се у пресуди који је прочитао судија Деспотовић.

У образложењу пресуде наводи се да је оптужени свесно отишао у кућу са намером да убије, што је образложио тиме да је Митић том приликом понео пиштољ који је набавио на превару иако није имао дозволу за то, напуњен са девет метака.

Судија Деспотовић је навео да није прихваћена тврдња одбране да је Митић убиство извршио у стању неруачунљивости, испровоциран понашањем супруге Сузане која је покренула бракоразводну парницу, јер су сви испаљени пројектили завршили у телима, односно није било пуцања насумице.

Бранилац оптуженог Љубиша Томашевић изјавио је након читања пресуде да ће уложити жалбу на пресуду. Отац, супруг и деда убијених Сузане, Сунчице, Лазара и Анђеле Благоје Ристић изјавио је након читања пресуде "да је Бобану то најмања казна и да се нажалост изгубљени животи не могу вратити".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво