Трибунал позвао САД да контактира сведоке

Хашки трибунал позвао Владу Сједињених Америчких Држава да га обавести да ли су генерал Даглас Луте и пуковник Џон Фили спремни да разговарају са браниоцем хашком оптуженика Радована Караџића.

Судско веће Хашког трибунала позвало је Владу Сједињених Америчких Држава да га у року од шест дана обавести да ли су генерал Даглас Луте и пуковник Џон Фили спремни да разговарају са браниоцем хашком оптуженика Радована Караџића.

С обзиром на то да судско веће сматра да би њихов разговор био од изузетне важности за почетак суђења некадашњем председнику Републике Српске,  Влади САД је остављен рок, до 25. јуна, да контактира официре своје државе и обавести Трибунал о њиховом одговору, наведено је у судском поднеску.

Караџић је пре два дана затражио од судског већа да његовом правном саветнику Питеру Робинсону омогући разговор са Лутом и Филијем у вези са њиховим сазнањима о споразуму Караџић и Ричарда Холбрука, пошто Караџић тврди да му је амерички дипломата гарантовао имунитет од Хашког трибунала.

Бивши лидер босанских Срба брани се сам, уз помоћ стручног и правног тима за одбрану.

Измењеном оптужницом Караџић се терети за геноцид и друге ратне злочине почињене у БиХ током 1992. до 1995. године.

Караџић је ухапшен 21. јула прошле године у Београду, после више од 12 година скривања под лажним идентитетом.

Хашком трибуналу је изручен 30. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи