Инцидент на Косову, повређена двојица Срба

Возач аутобуса, у којем се налазило око 40 путника, и његов отац претучени и одведени у полицијску станицу у Приштини. Аутобус саобраћао на линији Грачаница-Косовска Митровица.

Возач аутобуса "Арса превоз" Игор Арсић и његов отац Видо одведени су јутрос у полицијску станицу у Приштини, заједно са 40 путника који су били у возилу, сазнаје КИМ радио.

Видо Арсић изјавио је да су јутрос кренули из Грачанице према Митровици и да им је у Приштини једно комби возило препречило пут, на шта је његов син Игор који је возио аутобус, сиреном упозорио возило.

Затим је један КПС полицајац пришао аутобусу, упитавши због чега свира, на шта је он објаснио да упозорава возило које му је препречило пут, да би полицајац почео да га удара.

"Дошло је једно возило марке 'голф' из кога су изашле четири наоружане особе у цивилу и почеле да туку мог сина и мене. У аутобусу су биле жене и деца који су били веома уплашени. Дошла је и полиција и одвела нас у станицу да дамо изјаве. Држали су нас око сат, после чега су нам понудили пратњу до Митровице", рекао је Вид Арсић.

"Рекао сам да смо почели да возимо на овој линији после 1999. године и никада нисмо имали било какав проблем", рекао је Арсић.

Додао је да после јутрошњег инцидента планира да са породицом напусти Косово и Метохију.

Његов син Игор истиче да досад није имао никаквих проблема, али да сада не зна да ли ће наставити да се бави послом превозника.

"Тешко ми је, имам болове, на једно око не видим ништа. Напад је био чисто иживљавање, само зато што смо Срби. Не знам ни сам шта ћу да радим након овога", рекао је Арсић.

"Арса превоз" из Преоца код Приштине већ дуги низ година превози путнике из Грачанице до Косовске Митровице.

Професор доктор Александар Васић, ортопед у митровичког болници где су Арсићи збринути, изјавио је да су обојица претучени и да највероватније имају потрес мозга.

"Имају огуљотине и подливе на телу и екстремитетима, а Игор Арсић има и повреду ока. У току је фаза прегледа и испитивања тако да ћемо касније знати нешто више о њиховом здравственом стању", рекао је Васић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво