Притвор за члана "Пинк Пантера"

Ухапшен Владимир Лекић осумњичен да је као члан озлоглашене међународне криминалне групе "Пинк Пантер", децембра 2003. године опљачкао сатове у вредности милион евра из јувелирнице у Франкфурту.

Цетињанин Владимир Лекић ухапшен је под сумњом да је, као члан озлоглашене међународне криминалне групе "Пинк Пантер", децембра 2003. године опљачкао сатове вредности милион евра из јувелирнице у Франкфурту, Немачка.

Лекић је у недељу ухапшен у својој кући, пошто је канцеларија Интерпола у Подгорици од немачких власти добила списе предмета у којима се Лекић терети да је, заједно за Предрагом Вујошевићем из Бијеле и Зораном Костићем са Цетиња, опљачкао јувелирницу.

Лекић је пре два дана био ухапшен због недозвољеног ношења оружја, али је убрзо пуштен.

Полиција је званично потврдила да је Лекић ухапшен на основу међународне потернице, као члан "Пинк Пантера", групе која годинама широм света пљачка јувелирнице.

Немачке власти су одлучиле да предмет уступе Црној Гори јер је Лекић њен држављанин, а према важећим законским прописима, Црна Гора нема право да изручи своје грађане.

Друга двојица - Костић и Вујошевић су у затвору у Француској, а пре неколико месеци је још неколико Црногораца ухапшено због сумње да су чланови те банде.

Душко Мартиновић из Цетиња је осуђен на 15 година затвора због крађе накита вредности два милиона евра 2005. године у Сен Тропеу.

У банди коју Интерпол назива "Пинк Партнер" је 60 људи из Југославије, од којих половина из Црне Горе, осумњичених за пљачку више од 120 јувелирница широм света.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се