Ухапшеним Србима одређен притвор

Тројици Срба ухапшеним на Косову због сумње да су нудили мито људима да би сведочили да су жртве трговине органима, одређен притвор до 30 дана. Једна особа у бекству. КПС тврди да су давали мито и до 100.000 евра.

Окружни јавни тужилац у Приштини одредио је питвор од 30 дана тројици Срба које је у четвртак ухапсила Косовска полицијска служба у близини Чаглавице, под сумњом да су нудили новац особама које би дале изјаву да су биле жртве трговине људским органима током сукоба на Косову, изјавио је портпарол косовске полиције Бесим Хоти.

Представници полиције саопштили су раније да су тројица Срба Игор Јућинац (33) из Штрпца, који је до 2007. био припадник КПС, Милутин Радановић (52) из Новог Сада и Предраг Жељковић (33) из Београда осумњичени за давање мита до 100.000 евра особама које би потврдиле да су жртве трговине људским органима. 

Посредницима који би дошли до таквих особа, нуђена је награда од 10.000 евра.

Према сазнањима косовске полиције, за исто кривично дело осумњичена је још једна особа, која је у бекству.

Током хапшења заплењен је и аутомобил "хјундаи" новосадских регистарских ознака.

Према писању приштинског дневника "Експрес", косовско Тужилаштво саопштило је да има сигурне доказе против тројице Срба, које је представило на првом саслушању осумњичених у Окружном суду у Приштини, у петак.

Осумњичени су, према наводима овог листа, рекли да се не осећају кривим и да су оптужбе тужилаштва неосноване.

Тројица Срба била су првобитно осумњичена да су припадници БИА, што је она демантовала, а то је учинило и српско тужилаштво за ратне злочине.

Портпарол Бруно Векарић ове наводе види као покушај дискредитовања веома важне истраге о трговини људским органима са Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара