СРС: Шешељ није опструисао суд

Шеф правног тима Војислава Шешеља Зоран Красић очекује да Хашки суд ускоро донесе одлуку у поступку против лидера радикала за непоштовање суда. Шешељ ниједном радњом није опструисао спровођење правде, тврди Красић.

Зоран Красић, шеф правног тима Војислава Шешеља, очекује да Хашки суд ускоро донесе одлуку у поступку против лидера радикала за непоштовање суда.

Красић је на конференцији за новинаре рекао да је Шешељ, на захтев судије доставио интервјује особе чији је идентитет, наводно, обелодањен у књизи лидера СРС.

Претресно веће је наложило тужиоцу да до 16. јуна достави одговор и изјашњење поводом тих доказа.

Красић је објаснио да се, потом, очекује одлука, а да је пракса да суд за 15 дана по окончању поступка за непоштовање суда донесе одлуку, али да ће и у овом предмету тај рок бити прекорачен.

Шеф Шешељевог правног тима је нагласио да не постоји елементи кривичног дела непоштовања суда које се лидеру радикала и да он за седам година, колико је у Хагу, ниједном радњом није опструисао спровођење правде.

Красић је подсетио да је и представник Русије у Савету безбедности УН Виталиј Чуркин указао на незаконитост суспензије поступка због књиге лидера радикала, а да се истовремено хашки оптуженик Рамуш Харадинај налази на слободи.

Красић је рекао да су у Хашком суду за уторак и среду најавили расправу у предмету Шешељ и да ће то, вероватно, бити наставак претреса у поступку против лидера радикала за ратне злочине.

Упозорио је да су најновије анализе Шешељеве крви, десети пут заредом, показале лоше резултате и проблеме са јетром.

Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја рата у Хрватској, Војводини и БиХ, у периоду од 1991-1993. године, и тај поступак је, како је истакао Красић, одложен на неодређене време, односно прекинут.

Шешељ је 21. јануара ове године додатно оптужен за непоштовање суда због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији је идентитет, по налогу претресног већа, био заштићен од јавности, а поступак је, како је рекао Красић, практично, окончан 29. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи