Нема опасности од еколошког загађења

Пожар који је синоћ избио на трансформатору у Обреновцу брзо локализован. Нема опасности од еколошког загађења. Пожар последица експлозије на трафоу, а узроци хаварије се испитују, рекао министар Шкундрић. Снабдевање електричном енергијом нормално.

У близини Термоелектране Никола Тесла у Обреновцу, синоћ око 20 сати, запалио се трансформатор, а пожар је брзо локализован. Министар енергетике и рударства Петар Шкундрић посетио је синоћ Обреновац.

Министар  Шкундрић истакао је да нема никакве опасности да би могло доћи до еколошког загађења због пожара на трафоу у Обреновцу и навео да се не ради о токсичном пиралену који се некад користио за хлађење трансформатора.

Шкундрић је нагласио да је приликом пожара на једном од три трансформатора у постројењу Електромреже Србије (ЕМС), у близини Термоелектране "Никола Тесла" горела мала мала количина уља за хлађење постројења.

Радници ЕМС-а су постројење искључили за око 80 секунди по избијању пожара, а пожар је угашен за пет до шест минута, захваљујући ватрогасцима из Обреновца и припадницима Ватрогасне бригаде из Београда, рекао је Шкундрић и нагласио да нико није повређен.

"Пожар на трафоу, снаге 400-220 киловолти, који служи за напајање потрошача угашен је у року од пет до шест минута, захваљујући присебности и високопрофесионалном односу људи у ЕМС-у", истакао је министар Шкундрић.

Захваљујући томе није дошло до искључења потрошача, нити до еколошког инцидента, нити је ико повређен", нагласио је министар енергетике и додао да је ситуација под контролом.

Шкундрић је објаснио је да је пожар био последица експлозије на трафоу и узроци те хаварије се испитују.

Министар је оценио да ће систем ЕМС-а за напајање бити стабилизован и нагласио да снабдевање електричном енергијом на целој територији Србије није било доведено у питање због пожара на систему ЕМС-а у Обреновцу.

На лицу места био је и државни секретар у министарству емергетике Душан Мракић, руководство ЕМС-а и Електропривреде Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво