Ухапшени због примања и давања мита

Полиција ухапсила три службеника Општинског органа за прекршаје у Смедереву због сумње да су примали мито. Једно лице ухапшено због давања мита. Буџет Србије оштећен за око 22 милиона динара а 3.239 предмета застарело.

Припадници МУП-а ухапсили су службенике Општинског органа за прекршаје у Смедереву, Весну Пашић-Калинић, Зорана Гавриловића и Весну Јелисавчић због основане сумње да су примили мито, а ухапшен је и Дејан Митровић из Осипаонице, због давања мита.

У саопштењу је наведено да су осмуњичени, од 2006. до 2008. године посредовањем Митровића или непосредно, примали новац од грађана који су правоснажним решењима за учњине прекршаје кажњени новчано или мерама забране управљања моторним возилом.

Службеници су за примљени новац, предмете који се односе на наведена решења, уклањали из сваке евиденције или уништавали, како изречене казне и заштитне мере не би биле извршене или би застареле.

Шеф писарнице Весна Пашић-Калинић, референт извршења Зоран Гавриловић и уписничар Весна Јелисавчић су у том периоду примили 133.500 динара и 160 евра од осам особа са територије Смедерева, против којих ће надлежном тужилаштву бити поднете кривичне пријаве, наведено је у саопштењу.

Злоупотребама и незаконитим радом службеника Општинског органа за прекршаје у Смедереву, само у 2006. и 2007. години, буџет Републике Србије оштећен је за око 22 милиона динара, јер је застарело укупно 3.239 предмета.

Сви осумњичени, уз кривичну пријаву, биће приведени истражном судији Окружног суда у Смедереву, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи