Потерница за власником "Елите интернешенал"

Због сумње да је преварио више хиљада грађана полиција расписала потерницу за власником агенције "Елита интернешенал" Николом Лазићем, саопштено из Првог општинског суда у Београду.

Полиција је расписала потерницу за власником агенције "Елита интернешенал" Николом Лазићем који се сумњичи за превару више хиљада грађана који су код њега штедели новац, речено је Танјугу у Првом општинском суду у Београду који води истрагу против њега.

Портпарол суда Зоран Шешић је истакао да је против Лазића покренута истрага и по налогу суда расписана потерница пошто је од децембра прошле године у бекству и није доступан судским органима, а у току је расписивање међународне потернице, коју ће по налогу суда расписати Интерпол.

Шешић је навео да ће истражни судија 21. маја започети саслушање оштећених односно преварених грађана у овом предмету.

Лазић се терети да је, варајући клијенте своје агенције, прибавио противправну имовинску корист од више милиона евра.

Истражни органи верују да је власник "Елите интернешенал" преваром узео новац од више хиљада грађана, иако је до сада тужилаштву поднето 1.600 кривичних пријава против њега.

Лазић се сумњичи да је у просторијама агенције закључивао са оштећенима уговоре о зајму са месечном каматом од три одсто, лажно приказујући чињенице да ће позајмљени новац вратити у уговореном року.

У намери да прибави противправну имовинску корист, Лазић је оштећенима лажно обећавао да ће у сваком тренутку моћи да подигну главницу.

Након тога, 29. децембра прошле године, Никола Лазић је затворио агенцију и побегао, а са оштећенима је прекинуо сваки контакт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво