Обустављен поступак против Веселинова

Одбијен захтев за спровођење истраге против Драгана Веселинова за лажно сведочење на суду. Нема основе за сумњу да је Веселинов дао лажан исказ, рекао адвокат бившег министра.

Други Општински суд у Београду одбио је захтев за спровођење истаге против бившег министра Драгана Веселинова, који је поднела мајка девојке погинуле у несрећи коју је изазвао возач џипа у којем се возио тадашњи министар пољопривреде.

Породица Катарине Марић тужила је Веселинова за лажно сведочење због тврдњи изнетих на ранијем суђењу, јер је рекао да је џип прошао на зелено светло, када је ударио Катарину Марић на раскрисници Београдске и Његошеве улице, 15. априла 2003. године.

Службени возач Веселинова, Стеван Бакалов, осуђен је пред Окружним судом у Београду 3. марта 2006. године на пет година затвора, а Врховни суд Србије му је 27. јуна 2007. године ублажио казну на четири године затвора.

Адвокат Веселинова, Никола Баровић рекао је агенцији Бета да је поступак против Веселинова обустављен, јер "нема основе за сумњу да је Веселинов извршио кривично дело давања лажног исказа".

Баровић је додао да је суд решење донео 27. марта 2009, а да су га браниоци Веселинова добили јуче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи