Ухапшена директорка банке

Због сумње да је злоупотребила положај, полиција у Чачку ухапсила је директорку сектора за послове са становништвом чачанске филијале "Војвођанске банке" Снежану А. (53), и њеног референта који се сумњичи да је примао мито Ивана С. (28).

Полиција у Чачку ухапсила је директорку сектора за послове са становништвом чачанске филијале "Војвођанске банке" Снежану А. (53) и кредитног референта из те банке Ивана С. (28), због сумње да је директорка злоупотребила положај, а референт примао мито, саопштила је полиција.

Против још четири службеника "Војвођанске банке" биће поднете кривичне пријаве због злоупотребе службеног положаја, додаје се у саопштењу.

Иван С, из села Љубићка Балуга код Чачка, осумњичен је да је током 2007. године од клијената банке који нису испуњавали услове за добијање готовинских кредита тражио и добијао новчане накнаде, не вршећи проверу тачности података из њихових документација.

На тај начин њима су одборавани и исплаћивани готовински кредити "Војовођанске банке", наводи се у саопштењу полиције.

Иван С. се сумњичи да је обезбедио и фалсификовану документацију за већи број лица која су конкурисала, а потом и добила кредите за које нису испуњавали услове и да је део новца задржавао за себе.

Снежана А. из Чачка сумњичи се да је као директор сектора за послове са становништвом и члан кредитног одбора "Војвојданске банке", од јануара до септембра 2007. године, омогућила одобравање и исплату готовинских кредита лицима која нису испуњавала услове за добијање кредита или су поседовали документацију неистините садржине.

Том приликом она је новац од два одобрена кредита задржала за себе, наводи се у саопштењу полиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара