Ватрогасци и даље гасе пожар у Вреоцима

Пожар који је јуче избио у старој сушари "Прераде" Рударског комбината "Колубара" још увек није угашен. Формирана заједничка комисија "Колубаре" и ЕПС-а, која треба да утврди узроке пожара и евентуалну одговорност за његово избијање.

Гашење пожара у старој сушари "Прераде" Рударског комбината "Колубара" у Вреоцима још траје.

Ватрогасна екипа и даље је превентивно анагжована како би спречила евентуалну поновну појаву пожара.

"И током ноћи, а вероватно и сутра, 20 људи и седам ватрогасних кола биће ангажовани у Вреоцима, јер су оштећене траке за изношење угља", рекао је помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић.

"Ватрогасци гасе сирови угаљ кога је у моменту избијања пожара било око 500 тона", истакао је шеф кабинета генералног директора комбината Горан Перишић.

Перишић је рекао да гашење сировог лигнита иде споро с обзиром на то да он и даље сагорева, захваљујући кисеонику који се ослобађа из воде коју ватрогасци користе за гашење пожара.

Ватрогасци улазе у погоне старе сушаре са гас маскама, али још нико не може да процени насталу штету.

"Најтежи део посла је гашење угљене прашине, која је, како се претпоставља, довела до паљења електричних каблова које је изазвало пожар", објаснио је Перишић.

Уз челне људе "Колубаре" и "Прераде", у Вреоцима су данас били државни секретар у Министарству рударства и енергетике Србије Душан Мракић и заменик генералног директора ЕПС-а Драган Томић.

Увиђај су обавили стручњаци МУП-а Србије, а формирана је и заједничка комисија "Колубаре" и ЕПС-а, која треба да утврди узроке пожара и евентуалну одговорност за његово избијање.

У моменту избијања пожара у погонима старе шушаре било је око 800 тона угља, 300 тона сушеног и 500 тона сировог лигнита.

У пожару, као и током акције гашења, није повређен нико од радника и ватрогасаца из Лазаревца, Обреновца и Београда, који су са 12 возила успели да га брзо локализују и спрече његово ширење на погоне нове сушаре за угаљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво