"Прес" повредио права Јовановића

Окружни суд у Београду казнио дневни лист "Прес" са 300 хиљада динара, због повреде права на приватност чланова породице Чедомира Јовановића. "Прес" најављује жалбу Врховном суду Србије.

Окружни суд у Београду наложио је главном уреднику дневног листа "Прес", Драгану Вучићевићу да супрузи и малолетном сину лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића исплати на име нематеријалне штете 300.000 динара, због повреде права на приватност.

Истом пресудом суд је наложио да се та одлука објави у "Пресу", у року од 15 дана од њене правоснажности.

Лист "Прес" је обавезан да исплати нематеријалну штету због кршења Закона о информисању, због објављивања фотографија стана у кући у којој Јовановићи живе и слике малолетног сина лидера ЛДП-а.

Михајло Лаиф и Јелена Јовановић, син и супруга лидера ЛДП-а, тужили су "Прес" трврдећи да им је поменутим фотографијама угрожена безбедност и повређена приватност.

Лист "Прес" је најавио да ће поднети жалбу Врховном суду на пресуду.  

Адвокатски тим редакције "Преса" сматра да је пресуда неодржива јер током суђења није доказано да се на спорној слици коју је тај лист објавио налази Јовановићев малолетни син Михајло Лајф, нити да је повређена приватност породице лидера ЛДП, оценивши да представља преседан јер није утемељена на закону и чињеницама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво