Хапшење трговаца нафтним дериватима

Ухапшено осам чланова криминалне групе из више градова Србије, који су трговином нафтним дериватима, буџет Србије оштетили за 36 милиона динара.

Организованом акцијом Министарство унутрашњих послова Србије окончало је хапшење осам чланова криминалне групе из више градова Србије, који су осумњичени за злочиначко удруживање, злоупотребу службеног положаја и прање новца.

У саопштењу МУП-а се наводи да су организатори криминалне групе Иван Шикора и Горан Стојисављевић. Осим њих, ухапшени су и Зоран Стојисављевић, Милан Бојаџија, Дарко Берјан, Небојша Костић, Владимир Јовановић и Давор Симић.

Ухапшена група је трговином нафтним дериватима, према за сада расположивим подацима, буџет Републике оштетили за 36 милиона динара, речено је у МУП-у Србије.

Криминална група је, како се наводи, искористила чињеницу да је Влада Србије, након једнострано проглашене независности Косова, донела Уредбу којом је дефинисано да се на промет домаћих добара на територију Косова не плаћају ПДВ и акцизе, а која је донета у циљу
помоћи грађанима Србије настањеним у северном делу покрајине.

Осумњичени су током 2008. и 2009. године купљену нафту и нафтне деривате из рафинерије Панчево, по знатно нижим ценама умањеним за ПДВ и акцизу, нелегално продавали бензинским пумпама у централној Србији и Војводини за готовину, а затим су допуњавали цистерне водом,
да би возила имала истоветну тежину.

Након тога камиони-цистерне напуњене водом довожене су на царински терминал, где су пломбиране и као такве упућиване на северни део Косова.

Осумњичени су тако нелегално продали око 600.000 литара нафтних деривата у укупном износу око 42 милиона динара, противправно присвојили више од 20 милиона динара, а све на штету буџета Србије.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 10. мај 2009, 02:09) - anonymous [нерегистровани]

Odlicno

Organizovana grupa kriminalaca,hmm. Sada, zakon o bori protiv organizovanog kriminala pa oduzimanje imovine, pa zatvorske kazne, pa da vidimo ko je sledeci.

(субота, 09. мај 2009, 13:38) - anonymous [нерегистровани]

Kosovska Beda

Pa zar i na Bednim Ljudima sa Kosova da Zaradjuju ...Vidi Sramote a da bude jos gore to nisu bili Albanci......

(субота, 09. мај 2009, 01:44) - rammstein [нерегистровани]

Nafta

Ma briga njih za Kosovo i one jadne ljude tamo.Bitan je njihov dzep

(петак, 08. мај 2009, 19:54) - anonymous [нерегистровани]

Nafta

Tako se brani Kosovo sa pljackama?