Хапшење трговаца нафтним дериватима

Ухапшено осам чланова криминалне групе из више градова Србије, који су трговином нафтним дериватима, буџет Србије оштетили за 36 милиона динара.

Организованом акцијом Министарство унутрашњих послова Србије окончало је хапшење осам чланова криминалне групе из више градова Србије, који су осумњичени за злочиначко удруживање, злоупотребу службеног положаја и прање новца.

У саопштењу МУП-а се наводи да су организатори криминалне групе Иван Шикора и Горан Стојисављевић. Осим њих, ухапшени су и Зоран Стојисављевић, Милан Бојаџија, Дарко Берјан, Небојша Костић, Владимир Јовановић и Давор Симић.

Ухапшена група је трговином нафтним дериватима, према за сада расположивим подацима, буџет Републике оштетили за 36 милиона динара, речено је у МУП-у Србије.

Криминална група је, како се наводи, искористила чињеницу да је Влада Србије, након једнострано проглашене независности Косова, донела Уредбу којом је дефинисано да се на промет домаћих добара на територију Косова не плаћају ПДВ и акцизе, а која је донета у циљу
помоћи грађанима Србије настањеним у северном делу покрајине.

Осумњичени су током 2008. и 2009. године купљену нафту и нафтне деривате из рафинерије Панчево, по знатно нижим ценама умањеним за ПДВ и акцизу, нелегално продавали бензинским пумпама у централној Србији и Војводини за готовину, а затим су допуњавали цистерне водом,
да би возила имала истоветну тежину.

Након тога камиони-цистерне напуњене водом довожене су на царински терминал, где су пломбиране и као такве упућиване на северни део Косова.

Осумњичени су тако нелегално продали око 600.000 литара нафтних деривата у укупном износу око 42 милиона динара, противправно присвојили више од 20 милиона динара, а све на штету буџета Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво