Еуфор тражио Ратка Младића

Војници Еуфора на три локације у Бијељини тражили некадашњег команданта војске Републике Српске Ратка Младића. Из кућа наводног Младићевог јатака однети "одређени предмети". Акција спроведена на захтев Хашког трибунала.

Припадници међународних снага у Босни покупили су "одређене предмете" из кућа које припадају наводном Младићевом помагачу, након још једне у серији акција усмерених ка хапшењу најтраженијег хашког бегунца.

Потрага је окончана пошто су војници Еуфора претражили два објекта у Бијељини и околини, односно стан пензионисаног заставника Рајка Бандуке, који је раније хапшен због сумњи да је повезан са генералом Младићем, али и његовог рођака Радослава Бандуке у селу Дијелови, недалеко од Бијељине.

Из та два објекта, припадници Еуфора однели су "одређене предмете", рекла је агенцији Срна портпарол Еуфора Менди Мекбејн.

Бандука је током рата у Босни био секретар команданта Главног штаба Војске Републике Српске, односно генерала Младића.

Током потраге, војници Еуфора били су размештени по кључним тачкама у Бијељини, укључујући касарну у центру града и улаз у тај град из правца Угљевика.

Акција је спроведена на захтев Хашког трибунала с циљем проналаска информација које би могле бити од користи у потрази за Младићем.

Операција се се спроводи као део шире, регионалне стратегије током које је до сада изведено више сличних акција усмерених на мрежу помагача хашком оптуженику.

Директор полиције Републике Српске Урош Пена, потврдио је да је у јутрошњим активностима Еуфора учествовала и полиција, односно припадници Специјалне јединице МУП РС.

Еуфор је похвалио професионализам и одлучност МУП-а Републике Српске, који је задужен за безбедност акције.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво