Одређен притвор Дамиру Докићу

Дамиру Докићу одређен притвор до 30 дана, потврђено Радио-телевизији Војводине. Отац тенисерке Јелене Докић синоћ ухапшен због сумње да је извршио кривична дела угрожавање сигурности и недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Акција полиције уследила након Докићевих претњи аустралијској амбасадорки.

Дамиру Докићу, оцу тенисерке Јелене Докић, одређен је притвор до 30 дана, потврдио је истражни судија Општинског суда у Руми Бранислав Ракинић Радио-телевизији Војводине.

Припадници МУП-а ухапсили су јуче у Врднику Дамира Докића због основане сумње да је извршио кривична дела угрожавање сигурности и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Полиција у Сремској Митровици саопштила је да је, приликом претреса, у кући Дамира Докића нађено седам ловачких пушака и пиштоља марке "берета" у легалном поседу и две бомбе и 20 метака калибра 357 за које није имао дозволу.

Отац тенисерке Јелене Докић, Дамир Докић, ухапшен је након претњи аустралијској амбасадорки Клер Биргин, изречених у медијима.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је, после хапшења Докића да полиција не жели да на основу новинских текстова говори да ли је неко имао намеру да "уради оно како је претио", али је нагласио да је обавеза МУП-а да осигура безбедност страних дипломата у Србији.

Према писању београдских медија, Докић је у уторак, у 16 сати позвао телефоном Амбасаду Аустралије у Београду и запретио да ће „зољом убити амбасадора" уколико не реагује после написа у аустралијским медијима, који преносе да је његова ћерка изјавила да ју је он физички злостављао.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво