Врховни суд за пуштање Кљајевића

Посебно одељење Врховног суда Србије, укинуло је решење о продужењу притвора оптуженима у афери "стечајна мафија" - Горану Кљајевићу, Секули Пјевчевићу и Јелици Живковић.

Решењем Врховног суда, предмет је враћен првостепеном суду на поновно одлучивање.

У образложењу одлуке наводи се да је решење Посебног одељењa Окружног суда, којим је отпуженима продужен притвор, донето "уз битну повреду одредаба кривичног поступка" и да нису јасни разлози због којих се притвор продужава.

Врховни суд je одбио жалбу Специјалног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Београду против решења о укидању притвора оптуженој Делинки Ђурђевић, којим је она пуштена на слободу.

Оптужница против чланова такозване "стечајне мафије", на којој је било 35 осумњичених, подигнута је у откобру 2006. године, а суђење је почело у јануару прошле године.

Првоокривљени у том поступку је суспендовани судија Трговинског суда у Београду, Горан Кљајевић, а на отпужници су бивша директорка Поштанске штедионице Јелице Живковић, бивши судија Трговинског суда Делинка Ђурђевић, бизнисмен Секула Пјевчевић и бивши директор "Ц маркета" Слободан Радуловић, који је у бекству.

У бекству су и адвокат Миљко Живојиновић и Александар Кузмановски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво