Притворени осумњичени за напад на новинаре

Истражни судија Опшинског суда у Зајечару одредио је притвор Игору П. и Ивану Л, осумњиченим за напад на новинаре који су извештавали са места једног убиства.

Игор П. и Иван Л. су приведени, док за Миљаном М. полиција и даље трага.

Општинско јавно тужилаштво у Зајечару поднело је раније данас захтев за спровођење истраге против Игора П. и Миљана М. из тог града који су претили новинарима.

Истрага је проширена и на Ивана Л, осумњиченог да је са двојицом колега спречавао новинаре у обављају службене дужности, односно да извештавају са места на којем је убијен Саша Стојковић.

Тројица су осумњичена за кривично дело спречавања службеног лица у обављању посла јер су новинарима одузели касету на којој су били снимци места убиства.

Републичко јавно тужилаштво саопштило је  да најоштрије осуђује бруталне нападе на слободу медија.

Тужилаштво ће предузети све да би се заштитили новинари да несметано и безбедно раде свој посао, пише у саопштењу портпарола тужилаштва Томе Зорића.

Напад на новинаре јуче су осудила сва новинарска удружења у Србији, а министар полиције Ивица Дачић затражио је да новинари буду заштићени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво