Локализован пожар на Црном врху

Пожар на Црном врху код Бора је под контролом, али у котлини још тиња, изјавио је помоћник министра унутрашњих послова Србије Предраг Марић. Гашење пожара настављено је рано јутрос, а тренутно гори око 82 хектара у државном власништву и око 18 хектара приватног поседа.

"Не могу да кажем да је пожар угашен, али је под контролом", истакао је Марић, додајући  да оно што је јутрос отежало интервенцију је густа магла која је испунила котлину где још тиња пожар

Он је додао да се магла полако повлачи, да се екипе спуштају, завршавају посао и очекују да ће успети сами да га заврше без употребе хеликоптера.

Марић је навео да је на Црном врху укупно 250 људи - 160 припадника нишког одреда Жандармерије, 10 радника предузећа "Србијашуме", а преостали број су ватрогасци који су дошли из свих крајева - Ниша, Крушевца, један део из Пожаревца, Бора, Зајечара, Смедерева, рекао је Марић, додавши да је мешовита екипа још на терену.

Марић је рекао да је контроли над пожаром и тако повољном исходу допринело то што су целе ноћи екипе гасиле пожар.

"Није ова ноћ проведена само у дежурању, већ и у активном гашењу, јер је дувао страховито јак ветар, тако да су захваљујући упорности и храбрости те екипе добар посао обавиле, оценио је Марић.

На подручју планина Црни врх и Дубашница код Бора синоћ је избио велики пожар који је захватио око 65 хектара шума и другог растиња.

Марић је рекао да је у потпуности угашен пожар на територији Прибоја, где су два хектара шуме била захваћена пожаром.

Код Костолца је "пожар ликвидиран у потпуности", рекао је Марић, објаснивши да је реч о локалитету који је ближи Великом Градишту него Костолцу.

Марић је истакао да је то био "заиста озбиљан пожар", да је горела борова шума и да су се људи који су ту били ангажовани - 50 припадника београдског одреда Жандармерије и 45 припадника ватрогасно-спасилачких јединица из Пожаревца и Смедерева и Београда, сви већ вратили кући.

Повезане вести:

Пожар на Црном врху локализован

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.