Пожар на депонији у Ваљеву

У Ваљеву је неколико сати горела стара депонија на Сепијама у делу града између реке Колубаре, обилазнице за Ужице и Сувоборске улице.

Командир ваљевских ватрогасаца Милош Брајовић рекао је да су у гашењу пожара учестовале су четири ватрогасне екипе, па је ватра локализована.

Брајовић каже да ватрогасци "још надгледају терен" јер је пожар захватио више од десет хектара земљишта на ком је било доста шибља, смећа и старих аутомобилских и камионских гума, што је проузроковало густ дим.

Пожар се због јаког ветра брзо ширио и, дошао "на пет метара од прве куће и 30-так метара од Сувоборске улице".

Узрок пожара се утврђује, а пре готово 20 година, после сличног пожара, због протеста грађана из тог дела Ваљева, депонија на Сепијама је затворена и премештена на садашњу локацију.

И та депонија је "привремена", а уз повремене мере санације и свакодневно пресипање земљом и ваљање смећа, користиће се до изградње будуће регионалне депоније.

Та депонија за 11 општина Колубарског и Мачванског округа, као и београдских општина Лазаревац, Обреновац и Барајево, градиће се на делу напуштених копова угљенокопа "Колубара", у селу Каленић, код Уба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи