До летње паузе у Хагу још шест судских дана

У процесу пред Хашким судом против Шешеља тужилаштво није изнело ниједан доказ којим би поткрепило оптужницу, рекао је Зоран Красић члан тима за припрему одбране лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

Красић оцењује да Шешељ успева у судском процесу, који траје већ девет месеци, да оспори исказе свих сведока и тиме доказује да је „апсолутно невин".

Тужиоци у Хагу  наставиће у уторак 15. јула  извођење доказа против Шешеља, који је оптужен за злочине над несрпским становништво у Хрватској, Војводине и БиХ.

Красић каже да би тужилаштво Трибунала до новембра требало да заврши изношење доказа против Шешеља и да је сведочило  35 од планираних 100 сведока, а да ниједан није потврдио наводе оптужнице.

Суђење лидеру радикала биће прекинуто 23. јула због летње паузе у раду Трибунала, а биће настављено 27. августа, каже Красић.

Красић је поновио став да је Шешељ политички затвореник Хашког суда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи