Караџић: Холбрук деловао у име међународне заједнице

Бивши председник РС Радован Караџић рекао у Хашком суду да постоје необориви докази да је амерички дипломата Ричард Холбрук деловао у име целе међународне заједнице, а не само испред САД-а.

Бивши председник Републике Српске Радован Караџић рекао је на статусној конференцији Хашког суда да постоје необориви докази да је амерички дипломата Ричард Холбрук деловао не само испред САД-а, већ и у име целе међународне заједнице.

Амерички дипломата обећао је бившем председнику Републике Српске да неће бити кривично гоњен уколико се повуче из политике.

У процесу против Караџића, судско веће је саопштило да је потребно утврдити све појединости договора Караџић-Холбрук и да ће по том питању бити отворен нови судски налог, док ће раније поднети бити повучен.

Караџић је на статусној конференцији затражио и да додатно буде размотрено питање о достављању материјала у електронском облику, као и да му тај материјал достављају три правна саветника које је Веће до сада укључило у поступак.

Бивши председник РС је нагласио да не прихвата да му материјал буде достављан на папиру и уложио примедбу због превода докумената са српског на енглески језик.

Караџић је захтевао да његов тим правних саветника буде плаћен као што су плаћени адвокати, а не као помоћно особље, с обзиром на то да се брани сам, и додао да је процес против њега кренуо "веома рискантним путем, без било какве регуларности".

Тужилаштво је данас затражило да рок за обелодањивање свих података о сведоцима у процесу против Караџића буде продужен за недељу дана, у односу на 30. април, како је било планирано.

Караџић је на претходној статусној конференцији, почетком марта, одбио да се изјасни о кривици по новој, трећој, прецизираној и сажетој оптужници.

Бивши председник РС је 20. марта затражио од Хашког суда да наложи тужилаштву да додатно прецизира оптужницу у погледу оптужби за заједнички злочиначки подухват, јер сматра да се постојећим наводима непотребно компликује већ довољно сложени процес против њега.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво