За бољу сарадњу са Хагом

Хапшење осумњичених за ратне злочине нема алтернативу рекао је главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц немачком листу “Зидојче цајтунг”, који се залаже и за бољу сарадњу са Београдом.

"Сада је моменат да се конструктивно сарађује, а не критикује", рекао је Брамерц, за кога лист пише да, за разлику од своје претходнице на тој функцији Карле дел Понте, "полаже на кооперацију".

Лист оцењује да сада, 13 година после масакра у Сребреници, Хашки трибунал шаље нове, блаже тонове у односу на владу у Београду.

"Ја желим, колико год је то могуће да не идем на курс конфронтације", рекао је Брамерц, чиме је показао да се, како коментарише "Зидојче цајтунг", знатно разликује од дел Понте, која је владу у Београду, подсећа се, нападала што оптужени за ратне злочине Радован Караџић и Ратко Младић нису ухапшени.

Брамерц, према проценама листа, избегава да критикује своју претходницу, већ каже да су се времена сада променила.

"Данашњи носиоци одговорности у Србији су други него пре пет година. Што је тада било исправно, не мора и данас", рекао је Брамерц, изразивши убеђење да се "поштовањем и колегијалношћу може пуно постићи, вероватно више него другим средствима".

Брамерц је поручио да "нема алтернативе хапшењу осумњичених" и да је уверен да се Караџић и Младић још увек налазе на Балкану и да из редова српских снага безбедности имају подршку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво