Ухапшени припадници две криминалне групе

Полиција је ухапшила 11 припадника две организоване криминалне групе због сумње да су на територији Београда уз употребу ватреног оружја извршили више разбојништава, крађа возила, тешких крађа и да су трговали дрогом.

Они су, између осталог, недавно опљачкали златару у Коларчевој улици и сумњиче се за више разбојништава над радницима обезбеђења новца.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да је полиција акцију хапшења спровела након вишемесечног рада и праћења у координираној акцији са Специјалним тужилаштвом.

Ухапшени су Горан Б. (32), Александар Н. (27), Милош В. (31), Славиша Н. (28), Милош Д. (24), Радисав В. (35), Срђан Ј. (21), Драган Н. (23), Мухарем Б. (24), Никола П. (24), сви из Београда и Весна К. (27) из Смедерева.

У досадашњем раду утврђено је да су ове криминалне групе, од јануара 2007. до половине јуна ове године, извршиле разбојништво у златарској радњи у Коларчевој улици у из које су узели накит, мушке и женске сатове у вредности од 1.170.000 евра, наведено је у саопштењу.

Ухапшени се сумњиче и за разбојништво над радницима обезбеђења новца ЈП "ПТТ Србија у Устаничкој улици, када су од радника транспорта одузели сигурносне кофере у којима се налазило 27.000.000 динара.

Такође се сумња да су извршили разбојништво над радницима транспорта новца СЦП "Интернационал у Кнешпољској улици, када су разоружали два радника обезбеђења и узели вреће са новцем у којима се налазило 13.282.000 динара.

Они су осумњичени и за разбојништво над радницима обезбеђења транспорта новца фирме "Прогард секјурити које су разоружали и однели вреће с новцем у којима се налазило 350.000 евра и 1.500.000 динара.

Полиција је приликом претреса станова и других просторија ове криминалне групе пронашла три комплета полицијских униформи, једну аутоматску пушку, један ручни ракетни бацач, пет пиштоља и две хемијске бомбе као и део предмета прибављених у извршењу кривичних дела.

Припадници ове две криминалне групе ухапшени су у тренутку када су припремали за извршење још једног кривичног дела.

Осумњичени су вишеструки повратници у извршењу истих кривичних дела и након истека полицијског задржавања биће приведени дежурном истражном судији Окружног суда у Београду.

Министарство унутрашњих послова наставља даљи рад на расветљавању свих околности и чињеница у вези овог случаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи