Струјни удар зауставио три панчевачке фабрике

Струјни удар у панчевачкој Петрохемији зауставио је рад фабрике етилена, центра тог постројења, и још две фабрике.Нема повећања загађења.

То је проузроковало густ црни дим који се задржао изнад града око сат времена.

Из Петрохемије саопштавају да је ситуација под контролом и да нема опасности по животну средину, јер је реч о угљоводоничним једињењима.

Да нема опасности по здравље и животну средину, саопштавају и из Министарства животне средине, уз напомену да је републички инспектор био на терену и да Завод за јавно здравље у Панчеву прати квалитет ваздуха.

Информативна служба Петрохемије саопштила је раније да је до застоја дошло нешто после 14 сати, а заустављене су и фабрике за производњу Полуетилена ниске густине (ПЕНГ) и Полуетилена високе густине (ПЕВГ).

У Панчеву нема повећања загађења

У Панчеву нема повећања загађења после испадања три погона ХИП Петрохемије из рада због квара на електро мрежи у фабрици, саопштио је Завод за јавно здравље у том граду.

"Узорци ваздуха које је мобилна мерна станица Завода прикупила у току дана са више локација у граду показују да нема повишених концентрација загађујућих материја", саопштила је директорка те установе Љиљана Лазић.

Додала је да ће, по налогу републичке инспекторке за заштиту животне средине Јелене Станковић, мерења бити настављена и наредних сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво