Читај ми!

Пуцњава миграната у Хоргошу – приведено више од 800 особа, у претрагу били укључени хеликоптери и дронови

Након пријаве да мигранти пуцају једни на друге на подручју Хоргоша, полиција је претражила терен и привела више стотина особа. У претрагу су били укључени и специјалци, хеликоптери и дронови. Акција је проширена и на Београд. Mинистар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је да су мигранати злоупотребили наше гостопримство, као и да сваки грађанин Републике Србије мора да има загарантовану безбедност.

Полиција је ноћас добила пријаву да се улицом крећу мигранти и пуцају једни на друге на подручју Хоргоша.

Како РТС сазнаје, велика оперативна акција је спроведена и претражено је шире подручје Хоргоша и Суботице. У претрагу су били укључени и специјалци, хеликоптери и дронови.

На територији Хоргоша и Београда укупно је пронађено 829 миграната и измештени су у прихватне центре.

Припадници Полицијских управа у Кикинди и Суботици, у сарадњи са Одредом Жандармерије у Новом Саду, у насељеном месту Хоргош пронашли су 689 ирегуларних миграната. Истовремено, у Београду, на територији општина Савски венац и Стари град пронађено је њих 140.

Муп је саопштио да ће полицијски службеници и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната.

Гашић: Мигранати злоупотребили наше гостопримство

Mинистар унутрашњих послова Братислав Гашић посетио је Хоргош и поручио да сваки грађанин Републике Србије мора да има загарантовану безбедност, као и да имовина грађана мора да буде заштићена од свих видова криминала.

"Па и од миграната који су злоупотребили наше гостопримство и својим чињењем направили да морамо да реагујемо као што смо ноћас реаговали. Од сада према свакој врсти било каквог криминала је нулта толеранција. Полиција Србије биће спремна да одговори свим безбедносним изазовима, поготову на овом делу Републике Србије где имамо јако велики број миграната", навео је Гашић.

Како је МУП саопштио, припадници ударних оперативних група из Кикинде и Суботице, као и ових полицијских управа, заједно са Жандармеријом, ноћас су одмах по пријави да се улицом крећу мигранти и пуцају једни на друге на подручју Хоргоша, започели са детаљном претрагом терена и на лицу места затекли шест миграната. Међу њима један мигрант, старости око 20 година, имао је две прострелне ране у грудима.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво