Ухапшен бивши војни полицајац

Хрватска полиција је саопштила да је пре два дана на граничном прелазу Бајаково ухапсила је 45-годишњег мушкарца из Београда кога хрватско судство терети за ратни злочин у Даљу 1991. године.

Како је саопштено из Осјечко-барањске полицијске управе, ради се о ратном командиру војне полиције Републике Српске Крајине у источној Славонији, који није спречио да тројица припадника његове јединице убију Антуна Кундића из Ердута.

Полиција наводи да су тројица војних полицајаца РС Крајине, један из Осијека и двојица из Даља, мучили и брутално до смрти палицама, ногама и рукама пребили Кундића.

Двојица мушкараца из Даља приведени су 23. фебруара прошле године у Истражни центар осјечког жупанијског суда, а потрага за трећим и даље траје.

Њихов командир ухапшен је у понедељак ујутро око 8.30 сати на Бајакову приликом покушаја преласка из Србије у Хрватску.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се