Читај ми!

Чачак, мотоциклиста тешко повређен – подлетео под воз на пружном прелазу

Мотоциклиста је тешко повређен када је, како наводи предузеће "Инфраструкра железнице Србије", подлетео под воз на пружном прелазу код железничке станице Чачак. Из предузећа наводе да су браници у тренутку преласка били спуштени. Возач мотоцикла је превезен у болницу.

У саопштењу се наводи да је у 10.45 сати, у железничкој станици Чачак, на путном прелазу који је обезбеђен рампама и вертикалном друмском сигнализацијом, мотоциклиста је теже повређен, када је покушавајући да се провуче поред спуштених браника подлетео под путнички воз.

"Путни прелаз у тренутку несреће био је исправан, редовно је функционисао и браници су били спуштени", истичу из "Инфраструктуре железнице Србије".

Како наводе, на место удеса изашли су Хитна помоћ, МУП, као и Железничка комисија за ванредне догађаје.

Према информацијама којима располаже "Инфраструктура железнице Србије", возач мопеда је са места удеса одведен у болницу у свесном стању и са тежим повредама.

"Ово је још једна у низу несрећа које се догађају на путним прелазима у ситуацији када неодговорни и непажљиви учесници у друмском саобраћају покушавају да пређу преко пруге у ситуацији када су браници спуштени и наилази воз. Овакве несреће готово се по правилу трагично завршавају", наводе из "Инфраструктуре железнице Србије".

Из тог предузећа поново упозоравају и апелују да се поштују саобраћајни прописи и сигнализација, посебно на путним прелазима, као и да се возачи друмским возила у саобраћају понашају одговорно, пажљиво и савесно према себи и другима.

"Само на тај начин могу се спречити овакве несреће и сачувати људски животи", поручују из "Инфраструктуре железнице Србије".

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво